scenarioprotocol eindexamenproductie

Voor de vakantie zijn door het RPS afspraken gemaakt over de scenario-ontwikkeling van de eindexamenfilms, met het doel tot een protocol hiervoor te komen.

Het volgende is afgesproken.

1 De afdeling Scenario is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en begeleiding van de scenario’s voor de eindexamenfilms.

2 Elke scenarist krijgt een coach van buiten de academie.

3 De keuze van deze buitencoaches wordt in overleg met het RPS gemaakt. Contacten met de buitencoaches worden onderhouden door Scenario.

4 Alle scenariobesprekingen en afspraken daarvoor gaan via Scenario. Daarbuiten worden geen scenariobesprekingen gehouden.

5 Voor elk scenario wordt in samenspraak met Regie en Productie een datum voor de overdracht bepaald, gerelateerd aan de draaiplanning.

6 Voorafgaand aan die overdrachtsdatum is er een overdrachtsfase, waarin nog een laatste herschrijving gemaakt kan worden.

7 Tot aan die overdrachtsfase is de scenariobegeleiding strikt de verantwoordelijkheid van Scenario.

8 In de overdrachtsfase worden de voorliggende scenario’s eerst zonder de studenten besproken door het RPS, en pas daarna samen met de studenten.

9 In alle voorkomende gevallen – bijvoorbeeld als de RPS-studenten het onderling niet eens zijn, als een second opinion wenselijk is, als Scenario van mening is dat een script zich niet goed ontwikkelt, enz. – zal Scenario de afdeling Regie en Productie te hulp roepen en in het overleg betrekken.

10 Dit protocol wordt ook aan de studenten meegedeeld, zodat ‘shoppen’ voortaan niet meer mogelijk is. Studenten die dat toch proberen, worden terugverwezen naar Scenario.

Delen