intensieve workshop spelregie - 4 EC

met studenten van de toneelschool ArtEZ werken aan gelaagd spel

algemene typering en inhoud
Binnen vooraf vastgestelde beperkingen met betrekking tot lengte, locatie- en acteurskeuze gaat de student in een periode van 10 aaneengesloten dagen samen met elkaar en met studenten van de toneelschool ArtEZ in Arnhem werken aan een zelf uitgekozen en bewerkte scène. Het doel van de workshop is om samen met de acteurs tot interessant, gelaagd spel en een doorwrochte mise-en-scène te komen. De belangrijkste beperking is dat de scène in één shot verfilmd moet worden om zo een beter besef te krijgen van de kracht van een goede mise-en-scène. Verder is de student binnen de gestelde voorwaarden vrij om te maken wat hij/zij wilt.

Het gaat bij deze oefening in de eerste plaats om het proces en het onderzoek t.a.v. het door de student vooraf geformuleerde leerdoel. De workshop wordt afgesloten met een viewing en een evaluatie samen met de acteurs van de toneelschool.

NB. De student dient half november twee geschikte scènes aan te leveren van maximaal 4 minuten, waarvan er één wordt gekozen om mee te werken. Voor de kerst gaan de studenten naar Arnhem om de studenten daar te ontmoeten.

leerdoelen

  • kennismaken en samenwerken met een nieuwe generatie acteurs
  • onderzoeken hoe je samen met de acteurs vanuit een regievisie en interpretatie van de scène kunt komen tot een goede mise-en-scène.

competenties
1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10

onderwijsvorm
workshop

contacttijd
..

docent
Gastdocent

beoordeling
de studiepunten worden toegekend indien:
- 80% aanwezigheid en actieve participatie
- een voldoende voor de opdracht(en) [V / O beoordeling]

studiebelasting
3 EC (84 uur)

Delen