geluidsmixage- en geluidsmontage-studio’s

planning en gebruik
Alle ruimtes worden gepland door instructeur praktijkonderwijs Teddy Boddy, per productie krijgt de geluidsstudent een deurpas voor de betreffende studio. Wegens de drukke bezetting is het veranderen van de planning meestal zeer moeilijk. In de geluidsstudio's geldt een rook-, drink- en eetverbod.

Op de tweede verdieping van het gebouw van de NFTA bevinden zich de ruimtes voor de geluidsnabewerking, gebaseerd op Pro-Tools hard- en software.

De studenten werken (afhankelijk van het jaar waarin ze zitten) in drie geluidsmontagestudio's met afluistering op drie speakers (L-C-R, Dynaudio Air 15) en de mogelijkheid tot fadermixage (SAC 2K) met beeldvertoon op een televisie, en twee grotere geluidsmixagestudio's (6,5 bij 8 m).

De gebruikte software biedt naast de mogelijkheden van geluidsmontage of geluidsmixage ook de gebruikelijke randapparatuur in de vorm van plug-ins (galm, limiter, compressor, pitchen, ADR, Dolby Surround, etc.).

De studio's beschikken over een ernaast gelegen stille opnameruimte ten behoeve van nasynchronisatie en geluidsopname van foley- en effectgeluiden.

reserveren

 

Delen