digital storytelling - 1 EC

nieuwe ontwikkelingen in digitale technieken, - communicatie en - netwerken en storytelling d.m.v. transmediaal concept

algemene typering en inhoud
De grote veranderingen van de laatste jaren in digitale technieken, digitale communicatie en netwerken hebben grote consequenties voor de manier waarop films worden ontwikkeld, gerealiseerd, geproduceerd, gedistribueerd en gerecipieerd. Aan de hand van een aantal lessen over de verschillende facetten van de vernieuwingen op het gebied van de media, wordt geschetst hoe het audiovisuele landschap aan het veranderen is en welke gevolgen dat heeft voor de film, zowel in artistieke als in productionele en industriƫle zin.
Tevens wordt er inzicht gegeven in de mogelijkheden in storytelling door middel van een transmediaal concept. Door middel van een opdracht wordt groepsgewijs onderzocht welke elementen van een verhaal geschikt zijn om in een digitale omgeving verder uit te werken. Belangrijk zijn hierbij de specifieke eigenschappen van het platform. Met een film als uitgangspunt wordt een concept ontwikkeld dat als een extensie op de film gezien kan worden. Dat concept voor een transmediale toevoeging wordt tenslotte aan de docent(en) gepresenteerd.

leerdoel
De student kan:

  1. de vernieuwingen op het gebied van de audiovisuele media uiteenzetten en deze als maker zowel in artistieke als in productionele zin toepassen.
  2. transmediaal denken.
  3. een verhaal door vertalen naar andere digitale platforms.

competenties
1, 2, 6, 8, 9, 10, 11

onderwijsvorm
hoorcolleges.

contacttijd
14 uur

docenten
gastdocenten

toets
toetsvorm: verschillende schriftelijke/mondelinge opdrachten

beoordeling
- 80% aanwezigheid
- een voldoende beoordeling van de opdrachten

studiebelasting
1 EC (28 uur)   

Delen