onderzoeksopdracht: eerste versie - 3 EC

gestructureerd onderzoek doen t.b.v. een beroepsvraag/-probleem

algemene typering en inhoud 

Onderdeel van het afstudeertraject van Montage is het schrijven van een onderzoeksopdracht of scriptie. Na de voorbereidingsweek en goedkeuring van de eerste opzet door de studieleider (afbakening onderwerp, invalshoek, planning) kan de student verder gaan met de scriptie.

In deze onderzoeksopdracht draait het om de verdieping van een aspect van het film- of montagevak dat in de loop van de studie tot een bijzondere fascinatie heeft geleid, of juist onderbelicht is gebleven. De student legt zijn onderwerp vooraf voor aan de studieleider en bespreekt opzet en outline. Na goedkeuring kan aan het onderzoeken en schrijven van de scriptie begonnen worden. Op gezette tijden wordt de voortgang besproken. De omvang van de uiteindelijke scriptie behelst 15 a 25 A-4. In voorkomende gevallen kan de onderzoeksopdracht ook leiden tot een video essay.

De student kan beginnen met het schrijven van de onderzoeksopdracht na de voorbereidingsweek die in mei van het derde studiejaar plaatsvindt. De deadline voor het inleveren van de definitieve scriptie (in tweevoud) is begin mei in het vierde studiejaar. Bij aanvang van het vierde studiejaar wordt een eerste opzet ingeleverd, met daarin o.a. de onderzoeksvraag en de deelvragen. (Zie ook scriptiehandleiding)

leerdoel
De student laat zien dat hij in staat is een relevante beroepsvraag of beroepsprobleem op het gebied van Montage gestructureerd te onderzoeken.

competenties
5, 9 en 10

onderwijsvorm
Zelfstandig

docent
René van Uffelen en gastdocent

toets
Het binnen de gestelde deadlines inleveren van de onderzoeksopdracht/scriptie (in 3 fasen, zie boven) en een positieve beoordeling.
De onderzoeksopdracht/scriptie wordt beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • Is de onderzoeksvraag voldoende helder?
  • Is er (voldoende) research, literatuur- of ander onderzoek verricht?
  • Is het onderwerp voldoende (theoretisch) uitgediept?
  • Is het betoog helder opgebouwd (structuur)?
  • Is het betoog helder en in goed Nederlands verwoord (spelling, grammatica en taalgebruik)?
  • Reflecteert de conclusie voldoende op de onderzoeksvraag?

 

studiebelasting
3 EC (84 uur)

Delen