Naar inhoud
Nederlandse FilmacademieNederlandse FilmacademieNederlandse Filmacademie
Nederlandse FilmacademieNederlandse FilmacademieNederlandse FilmacademieNederlandse FilmacademieNederlandse FilmacademieNederlandse Filmacademie

Studiegids

Archief

nederlands in de propedeuse

Alle studenten die zijn toegelaten tot de Nederlandse Filmacademie moeten voldoen aan de eis dat ze het Nederlands beheersen op niveau B2.  In de praktijk blijkt echter regelmatig dat niet alle studenten schriftelijk even sterk zijn in het Nederlands. Bijvoorbeeld bij de diverse voorstellen, beschrijvingen of verslagen die er gemaakt moeten worden.

Omdat de Nederlandse Filmacademie schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid ook voor filmmakers van belang acht, wil zespecifiek aandacht geven aan het Nederlands van haar studenten. Niet door standaardlessen voor iedereen als verplicht onderdeel in het curruculum op te nemen, maar door op een aantal momenten gestruktureerd feedback te geven op het Nederlands. Als blijkt dat een student onvoldoende niveau heeft verwijzen we naar Hogeschooltaal, een onlineprogramma voor zelfstudie en toetsing van de Nederlandse taal om daar (zelf) zijn niveau op peil te brengen.(kosten 30 euro voor rekening van de student).

propedeuse
In de propedeuse krijgen de studenten in het schriftelijke werk dat ze maken regelmatig ook feedback op hun Nederlands. Daarnaast zijn er drie momenten waar de opleiding er expliciet naar kijkt:

Reader / handleiding
Als ondersteuning bij het maken van deze betogen is er een reader/handleiding beschikbaar.

Let op:
Aan de hand van de feedback op hun betoog of essay verwachten de opleiding dus dat studenten die zwak zijn in Nederlands zichzelf verbeteren. Dat is ook echt noodzakelijk, want als ze onvoldoende blijven staan voor deze drie verslagen zullen ze hun P niet kunnen halen en dus niet door kunnen gaan naar het tweede jaar!

Delen