geld aanvragen bij fondsen

Een student die geen enkele aanspraak meer heeft op studiefinanciering van DUO (vier jaar beurs of lenen) en niet -of maar beperkt- een beroep kan doen  op financiële ondersteuning van ouders, kan geld aanvragen bij fondsen. Fondsen ondersteunen soms met een schenking, soms met een (renteloze) lening. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van de student en het beleid van het fonds zelf.

Over het algemeen ondersteunen fondsen alleen studiekosten en geen kosten voor levensonderhoud.

Voordat je fondsen aanschrijft kun je het beste eerst een afspraak maken met studentendecaan Timon Hagen (timon.hagen@ahk.nl). Hij heeft een lijst van fondsen waarbij studenten van de Filmacademie kans maken. Verder kan hij je begeleiden in het optimaliseren van je aanvraag.

Aanvullend hierop kun je het Fondsenboek (aanwezig mediatheek) raadplegen. Hierin worden praktisch alle Nederlandse fondsen beschreven.

Tip: bij het fondsenboek hoort een fondsendisk. Via deze disk kun je op trefwoorden zoeken. De disk is op de computers van de mediatheek geïnstalleerd maar is ook los beschikbaar.

Propedeusestudenten kunnen geen geld bij de fondsen aanvragen.

Het aanvragen van fondsen kost tijd. Het is daarom van belang dat je tijdig aan de slag gaat. Maak bij voorkeur in januari een afspraak met de decaan wanneer je in het volgende studiejaar aanvragen wilt doen.  Houd er verder rekening mee dat je bij meerdere fondsen een aanvraag moet doen omdat fondsen –indien zij geld toekennen- nooit het volledige bedrag beschikbaar stellen. 

Delen