geluidsmixage- en geluidsmontage-studio’s

planning en gebruik
Op de tweede verdieping van het gebouw van de NFA bevinden zich de ruimtes voor de geluidsnabewerking, o.a. gebaseerd op Pro-Tools hard- en software. In totaal zijn er tien studio’s met verschillende functionaliteit t.b.v. geluidsmontage, mixage, voice over, foley, geluidseffecten en nasynchronisatie.De studio’s zijn allemaal opgenomen in een Dante netwerk en eenvoudig met elkaar te ‘verbinden’, afhankelijk van de gewenste functionaliteit. 

De studenten werken (afhankelijk van het jaar waarin ze zitten en de productiefase van hun project) in één van de vijf geluidsmontagestudio's met 5.0 afluistering (L-C-R-Ls-Rs, Dynaudio Air 15 en DynAudio Air 6) en de mogelijkheid tot fadermixage (Avid Artist - MC Control) met filmbeeld op een projectiescherm van 2m (Geluidsmontage 1, 2 en 3) of een LED TV (Geluidsmontage 4 en 5) of in één van de vijf mixage ruimtes met 5.1 afluistering (Dyn-Audio Air met LFE), met filmbeeld op een projectiescherm van 2,6m (Mix 3 en 4) of 4m (Mix 1, 2 en Studio 6). In alle geluidsstudio’s is sprake van een 60 graden kijk- en luisterhoek. 

Alle ruimtes worden gepland door instructeur praktijkonderwijs Teddy Boddy en/of Marieke Brouwer (onderwijsbureau), na toestemming door de studieleiding (Ben Zijlstra). Per productie krijgt de geluidsstudent een deurpas voor de betreffende studio of wordt de pas van de student geautoriseerd voor de betreffende ruimte. Wegens de drukke bezetting is het veranderen van de planning meestal zeer moeilijk. In de geluidsstudio's geldt een rook-, drink- en eetverbod. 

De gebruikte software biedt naast de mogelijkheden van geluidsmontage of geluidsmixage ook de gebruikelijke randapparatuur in de vorm van plug-ins (galm, limiter, compressor, pitchen, ADR, Dolby Surround, etc.).

reserveren

 

Delen