specialisatie 5: Avid Media Composer, documentaire oefening en presentatie DVD of Blu-ray

algemene typering en inhoud
De student leert werken met het programma Avid Media Composer en monteert individueel een korte documentaire oefening, waarin hij of zij inhoudelijke beslissingen dient te nemen over het verhaalverloop, structuur en vorm. Deze oefening wordt vervolgens klassikaal besproken. Daarna wordt er groepsgewijs gewerkt aan de DVD- of Blu-ray waarmee de vakklas zich als lichting presenteert.

leerdoel(en)
Aan het eind van deze onderwijseenheid dient de student in staat te zijn binnen het programma Avid Media Composer eenvoudige montagehandelingen te verrichten, alsook inhoudelijke beslissingen te nemen omtrent inhoud, structuur en vorm van een korte documentaire, aan de hand van het door de vakklas beschikbaar gestelde beeld- en geluidsmateriaal.

Daarnaast dient de student een inhoudelijke en technische bijdrage te hebben geleverd aan de DVD of Blu-ray waarmee de vakklas zich als lichting presenteert.

onderwijsvorm
Een combinatie van werkcolleges, zelfstudieopdracht en gezamenlijke opdracht

contacttijd
57 uur

docent
Gerrit Vaas en René van Uffelen

competenties
1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 en 10

toets
- de documentaire (verhaalverloop, structuur en vorm)
- de DVD of Blu-ray (functionaliteit, vormgeving en ‘verhalend traject’)

Dit wordt meegenomen in het integrale eindoordeel over de getoonde competenties van de student tijdens het specialisatieprogramma als geheel.

Delen