algemene typering en inhoud
De student krijgt les in het monteren van een lange speelfilm aan de hand van materiaal van de film Zwartboek, dat door de gastdocent ter beschikking is gesteld. De student maakt kennis met de manier waarop een speelfilm wordt gedecoupeerd en geadministreerd, maar vooral met de manier waarop editors in de beroepspraktijk omgaan met het gedraaide materiaal. Belangrijke onderdelen van de workshop zijn werktempo, overzicht over een grote hoeveelheid verschillende shots en takes, probleemoplossend vermogen bij langere en complexe spanningsbogen. Hierin vormt deze workshop een belangrijke voorbereiding op de stage later in het derde studiejaar. 

leerdoel(en)
De student leert omgaan met de specifieke omstandigheden die bij het monteren van speelfilms in de beroepspraktijk hoort, met name waar het gaat om het beoordelen van acteerprestaties in verschillende takes en het monteren van lange of complexe spanningsbogen. 

competenties
1, 2, 3, 4, 5, 6 

docent/beoordelaar
Gastdocent 

toets(vorm)
beoordeling
De docent beoordeelt de werkhouding van de student en de scènes die de student heeft gemonteerd op creativiteit, visie en ambachtelijk vermogen, alsook het vermogen van de student om onder druk te werken, open te staan voor feedback en deze te verwerken in een volgende fase van de montage. 

Voor deelname aan de toets is 100% aanwezigheid bij de workshop vereist 

studiebelasting
3 EC (84 uur)

Delen