De studierichting regie kent twee specialisaties: fictie en documentaire, en heeft als doel de student zijn of haar eigenheid in het filmmaken te laten ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast wordt filmisch inzicht en vakbekwaamheid bijgebracht. Beide doelen worden verwezenlijkt door lessen, workshops en door de realisering van diverse film- en videoprojecten.

Als regiestudent ben je binnen de samenwerking met de andere vakklassen steeds de artistiek leider van een film- of videoproject. De regisseur is degene die tot samenwerking inspireert en die de mensen zowel voor als achter de camera motiveert. Van groot belang hierbij zijn inzicht in het maakproces, een passie voor het vertellen, een grote mate van eigenzinnigheid én respect voor ieders inbreng in het proces.

Bij documentaires staan de regisseur en producent als duo aan de basis van het project.

Iedere 6 à 7 weken zijn er, samen met de studieleiding en docenten, tussen de middag zogenaamde regiemeetings. Dan worden onder andere de lessen geëvalueerd en wordt de stand van zaken van lopende en komende producties doorgesproken.

Delen