verdiepen van inzicht in de diversiteit van de Europese film

algemene typering en inhoud
In een week bezoek je een Europese stad of een filmfestival in het buitenland. Aldaar ga je op zoek naar de mogelijkheden en geschiedenis van deze stad, door musea en bezienswaardigheden te bezoeken en te proeven van cultuur en natuur. Indien mogelijk zal er een ontmoeting plaatsvinden met studenten van de plaatselijke filmschool en zal gediscussieerd worden over universele filmtaal, waarbij ook eigen werk (van beide scholen) bekeken zal worden. Dit, in combinatie met het ervaren en proeven van een nieuwe cultuur, zal de blik op de wereld doen verruimen. Als de excursie plaatsvindt gezamenlijk met andere vakklassen, zal de week tevens in het teken staan van de toekomstige samenwerking in het eindexamenjaar.

leerdoel
Na afloop heeft de student zijn blik op de wereld vergroot.

Meer concreet:

  • de student heeft een beter beeld van wat er op een filmschool in een ander land gebeurt en de denkbeelden en ervaringen van de collega-filmstudenten daar
  • de student heeft zijn inzicht in de diversiteit van de Europese film verdiept door middel van het kennismaken met een Europese stad.
  • de student heeft zijn internationale netwerk (verder) uitgebreid
  • de student heeft de banden met eigen jaargenoten aangehaald in een ontspannen buitenschoolse omgeving.

competenties
8, 9, 10

onderwijsvorm
excursie

docent/begeleider
Anne van Melick

toets

beoordeling

  • 100% aanwezigheid en actieve participatie

studiebelasting
1 EC (28 uur)

Delen