planning en gebruik
Op de tweede verdieping van het gebouw van de NFA bevinden zich de ruimtes voor de geluidsnabewerking, o.a. gebaseerd op Pro-Tools hard- en software. In totaal zijn er tien studio’s met verschillende functionaliteit voor geluidsmontage, mixage, voice over, foley, geluidseffecten en nasynchronisatie.De studio’s zijn allemaal opgenomen in een Dante netwerk en eenvoudig met elkaar te ‘verbinden’, afhankelijk van de gewenste functionaliteit. 

De studenten werken (afhankelijk van het jaar waarin ze functioneren en de productiefase van hun project) in één van de drie geluidsmontagestudio's met 5.0 afluistering (L-C-R Dynaudio Air 15 en Ls-Rs DynAudio Air 6), de mogelijkheid tot fadermixage (Avid Artist - MC Control) en met het filmbeeld geprojecteerd op een scherm van 2m (Screen Research), of in één van de zes mixage ruimtes met 7.1 of 5.1 afluistering (Dyn-Audio Air met LFE), D-Command danwel Avid S3 en met het filmbeeld geprojecteerd op een projectiescherm van 2,6m (Mix 3, 4, 5) of 4m (Mix 1, 2 en Studio 6). In alle geluidsstudio’s is sprake van een 60 graden kijk- en luisterhoek. Studio 6 is tevens ingericht als Foley studio en het is mogelijk om in Dolby Atmos 7.1.4 te werken en Bluray DVD te kijken/luisteren in dit weergave formaat.

Alle ruimtes worden gepland door de studieleider Sound Design (Ben Zijlstra) en/of Marieke Brouwer (onderwijsbureau) na goedkeuring van de studieleiding. Perproductie krijgt de geluidsstudent een deurpas voor de betreffende studio of wordt de pas van de student geautoriseerd voor de beoogde ruimte. Wegens de drukke bezetting is het veranderen van de planning meestal niet mogelijk. In alle geluidsstudio's geldt een rook-, drink- en eetverbod waar zeer strikt mee wordt omgegaan.

De gebruikte software biedt naast de mogelijkheden van geluidsmontage of mixage ook de gebruikelijke randapparatuur in de vorm van plug-ins (galm, delay, limiter, compressor, pitchen, ADR, Dolby Surround, etc.).

reserveren

 

Delen