de mogelijkheden verkennen van greenscreen

voor wie
studenten cinematography, VFX&IM en regie fictie

algemene typering en inhoud
Greenscreen technieken bieden een wereld aan mogelijkheden die inhoudelijk ingezet kunnen worden voor het vertellen van verhalen. Wanneer moet je greenscreen wel en wanneer niet gebruiken? Wat je moet doen om ervoor te zorgen dat het geloofwaardig en fotorealistisch in je film verwerkt wordt. Waar schuilen de gevaren? Hoe kun je het kritisch bekijken en dit communiceren?

Einde doel is een shot waarvan de kijker in principe niet door heeft dat het shot tegen een groene of blauwe achtergrond is gedraaid.

Na een aantal theoretische lessen zal overgaan worden naar het praktisch belichten en draaien van shots voor greenscreen. De VFX&IM studenten zullen met het gedraaide materiaal aan de slag gaan om hier een realistisch eindproduct van te maken. Dit in nauw overleg met de regie fictie en cinematography studenten.

De verschillende richting zullen betrokken zijn bij de voor hen relevante lessen. 

leerdoelen
Na afloop van deze oefening kun je greenscreen technieken op een fotorealistische manier toepassen in je projecten. Meer konkreet:

  • Kun je communiceren over de inhoudelijke mogelijkheden en onmogelijkheden van een greenscreen set en wat de (technische) do’s en don’ts zijn.
  • Heb je ervaring in de manier waarop er op een greenscreenset wordt samengewerkt.
  • Kun je op positieve wijze bijdragen aan het samenwerkingsproces en constructief omgaan met feedback van medestudenten en coaches.
  • Heb je ervaring met de compositing technieken die er zijn om green en blue screen shots te verwerken tot een fotorealistisch eindresultaat.

competenties
1. Creërend vermogen
3. Ambachtelijk vermogen

4. Samenwerkend vermogen
5. Vermogen tot groei en vernieuwing

onderwijsvorm
theorieles, gemeenschappelijke praktijkoefening en individueel werken aan je eigen shot.

docenten
Kasper Oerlemans, Mick van Rossum, Raymond Gregoire, Ewoud Heidanus en aantal gastdocenten

toets(vorm)
een bruikbaar ingekeyed shot 

beoordeling
het shot is bruikbaar als de kijker in principe niet door heeft dat het shot tegen een groene of blauwe achtergrond is gedraaid. 

studiebelasting
5 EC (140 uur)

Delen