tweede jaar: ambacht en samenwerken

algemene typering

In het tweede jaar van de opleiding wordt door praktijkgerichte en begeleide oefeningen verder ingegaan op de samenwerking met studenten van de andere vakklassen. De technische en inhoudelijke kennis wordt ontwikkeld en er wordt veel aandacht besteed aan samenwerking en communicatie. Studenten van de vakklas cinematography volgen samen met studenten van de andere vakklassen, theorielessen.

Het studiejaar bestaat grofweg uit twee delen:

Deel 1 vindt plaats van eindaugustus tot aan de kerstvakantie.

Deel 2 start na de kerstvakantie en loopt door tot aan de zomervakantie.

In deel 1 worden vier kleine gemeenschappelijke oefeningen gerealiseerd: de studio fictie oefening (SFO), de Verbeelding III en de korte documentaire oefeningen 1 en 2.
In deel 2 staan op het programma de virtuele camera oefening (VCO), de locatie oefening fictie (LOF) en de derde documentaireoefening (KDO 3).

In de aanloop naar de gemeenschappelijke oefeningen vinden er lessen en workshops plaats ter voorbereiding op die oefeningen. Binnen de vakklas cinematography staan o.a. workshops digitale camera techniek en licht ingeroosterd en samen met de regie fictiestudenten volgen de studenten cinematography een workshop découpage. Ook wordt er een begin gemaakt met onderricht in grading in samenwerking met IMVFX.

Na de kerstvakantie staat o.a. de workshop Hopper/Vermeer ingeroosterd, in samenwerking met de studenten production design. Er staan workshops kleurvergroten, camera-assistentie en een workshop découpage (in samenwerking met de studenten regie documentaire) op het programma. Ook volgen de studenten cinematography theorielessen met de studenten uit de andere vakklassen.

In juni gaan de studenten cinematography  samen met de production designstudenten aan de slag bij de workshop kleur-licht. Uiteraard worden alle oefeningen en workshops uitgebreid geëvalueerd zowel op het niveau van samenwerking en communicatie, als op inhoudelijke vakkennis en technische vaardigheden.

Delen