Naar inhoud

Studiegids

2019-2020
 

De academie beschikt over een XSAN-netwerkomgeving, met op een aantal punten glasvezelaansluitingen om de kwantiteit van het dataverkeer aan te kunnen. Alle eindproducten van 3e en 4e jaars films worden centraal opgeslagen. Vanuit deze opslag kunnen diverse eindproducten gemaakt worden (tapes, hard disks of digitale verzending) voor archivering en vertoning op festivals verspreid over de gehele wereld.  

Op de begane grond bevindt zich het AV-magazijn. Hier wordt licht en camera- en geluidsapparatuur uitgeleend.

Op de 1e verdieping (kamer 1.03) bevindt zich een overschrijfruimte waar studenten materiaal op verschillende dragers kunnen overzetten.

Op de 2e verdieping (2.50) bevindt zich een bioscoopzaal met 100 zitplaatsen. De bioscoop wordt veelvuldig gebruikt voor lessen en evaluaties en is ingericht op vertoning van beeld en 7.1 geluid in HD op vrijwel alle formaten via het netwerk of vanaf lokale dragers.

Op de 3e verdieping bevindt zich de kantine.

Op de 4e verdieping bevindt zich een grote flexibele collegezaal (de 'kapel') en een aantal kleinere klaslokalen.

Studio's
Het gebouw beschikt over 2 grote filmstudio's,van 250 m², 1 grote oefenstudio van 150 m², 4 kleine oefenstudio's van 60 m². Eén van de grote studio’s is ingericht om tevens als professionele green screen studio gebruikt te kunnen worden. Ook wordt in deze studio een virtueel camera systeem gebruikt. Daarmee is het mogelijk om in een green-screen set, een vooraf in de computer gecreëerde virtuele omgeving te integreren, die meebeweegt met de acteurs.

De afstudeerrichtingen Sound Design en Montage beschikken over high end studio’s. De studenten van Sound Design werken in professionele geluidsmontage en mixage studio’s met de laatste (64 bit) versie van ProTools. De MacPro computers van de geluidsstudio’s staan opgesteld in de serverruimte van de tweede verdieping en zijn via interfaces (Lynx-Aurora en FocusRide-Red) onderdeel van een Dante netwerk, waardoor alle geluidsstudio’s met elkaar te verbinden zijn, afhankelijk van de beoogde functionaliteit op een specifiek moment. De afdeling heeft tevens de beschikking over een Foley studio, Studio 6, ook opgenomen in het Dante netwerk en bereikbaar vanuit elke andere studio.

Bij de studierichting Montage zijn de montagestudio’s ingericht met MacPro’s waarop voornamelijk met AVID gewerkt wordt. Ook de setapparatuur voor Sound Design is volledig gedigitaliseerd.

Verder is er een viertal kleinere AV-ruimtes beschikbaar.

Er zijn 3 aparte ruimtes voor kleurcorrectie/grading (1.28, 1.29 en 4.31) en ook in de vier kleinere AV-ruimtes is kleurcorrectie/grading mogelijk.

Productiestudenten hebben vanaf het 2e jaar productiekantoren waarin ze o.a. beschikken over telefoon en pc. Daarnaast hebben zij een eigen laptop die verbonden kan worden met het WIFI netwerk .

De overige studenten kunnen werken in het werkgroeplokaal van hun studierichting, in een van de flexibele werkplekken en -zitjes door het gebouw heen, in de mediatheek of in de kantine. In de mediatheek staan een aantal PC’s ter beschikking. Daarnaast kan elke student met zijn laptop op het WIFI netwerk aansluiten.

Er is een decorwerkplaats voor de studierichting Production Design. Hier bevindt zich het materiaal en het professionele gereedschap dat nodig is voor het bouwen van sets en het maken van props. De studierichting heeft verder een tekenlokaal en opslagruimtes voor kleding, props en meubels ter beschikking. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden in de twee grote studio's.

De mediatheek beschikt over een collectie die bestaat uit ongeveer 20.000 titels met een ruime sortering boeken over alle aspecten van film en televisie, tijdschriften uit binnen- en buitenland, DVD's, Blu Rays, cd's en cd-rom's. Er is een viewingruimte beschikbaar voor het bekijken van films en de studenten kunnen hier ook studeren. 

Delen