eindexamenfilms: 4e jaars fictiefilm – 37 EC

in teamverband realiseren van de benodige composites en 3D assets binnen een realistische planning

algemene typering en inhoud

compositing
de student maakt op een efficiënte manier kwalitatief goede composites voor de eindexamenfilm en verdiept zo zijn inzicht in en vergroot zijn kennis van het volledige, creatieve en uitvoerende pré- en postproductie proces. De student werkt hierbij samen met de andere vakklassen. Tevens dient er een realistische en haalbare planning gemaakt te kunnen worden waarbinnen deze kwalitatief hoogwaardige eindcomposites worden afgeleverd.

3D Maya en 3D Houdini
de student maakt op een efficiënte manier kwalitatief goede 3D assets voor de eindexamenfilm en verdiept zo zijn inzicht in en vergroot zijn kennis van het volledige, creatieve en uitvoerende pré- en postproductie proces. De student werkt hierbij samen met de andere vakklassen. Tevens dient er een realistische en haalbare planning gemaakt te kunnen worden waarbinnen deze kwalitatief hoogwaardige 3D assets worden afgeleverd.

De student bouwt, met behulp van een animatic, de film in digitale vorm qua kadrering, mise- en-scene en edit creatief op. Op die manier krijgt hij inzicht in de werking van het verhaal, de productionele consequenties en de hoeveelheid en complexiteit van de (eventueel) te bouwen 3D elementen en composites. Naar aanleiding van deze animatic wordt een realistische planning gemaakt. Binnen deze haalbare planning worden de 3D assets in hoogwaardige kwaliteit gebouwd en via compositing samengevoegd met andere, eventuele live-action shots.

leerdoelen
de student leert het op een efficiënte en creatieve manier in teamverband afleveren van composites en 3D assets op kwalitatief hoog niveau, leert inzicht te verkrijgen in het volledige pré- en postproductieproces, verdiept zijn set ervaring en leert een realistische planning te maken.

competenties
1, 3, 4, 5, 9, 11

onderwijsvorm
praktijkoefening

docent
IMVFX docenten en/of gastdocenten

toets

  • de préproductie van de VFX voor de 4e jaars fictiefilm(s)
  • de VFX voor de 4e jaars fictiefilm(s)

beoordeling:

a) tussenbeoordeling: 10 EC

  • een voldoende resultaat van het concept
  • een voldoende resultaat van de planning (haalbaarheid) en opzet pipe-line
  • een voldoende resultaat van de préproductie en animatic

b) beoordeling: 27 EC

  • een voldoende resultaat van de postproductieplanning
  • een voldoende resultaat van het doorlopen postproductieproces
  • compositing: een voldoende resultaat van de composites
  • 3D Maya en 3D Houdini: een voldoende resultaat van de 3D assets
  • een voldoende resultaat van de presentatie
Delen