specialisatie 2: photoshop

voor wie
Studenten Production Design en Montage

algemene typering en inhoud
De student raakt vertrouwd met de menustructuur en de mogelijkheden van het programma Photoshop d.m.v. theorielessen en oefenopdrachten. De studenten werken aan een variant op een bestaande filmposter, waarbij hij of zij zichzelf en/of klasgenoten in het ontwerp verwerkt. Aan bod komen o.a. het werken in beeldlagen, selecteren en maskeren, het ontwerpen voor beeldschermtoepassingen (DVD-menu) en drukwerk (o.a. filmposters). De student maakt kennis met de vervaardiging van grafische elementen/graphics voor montagewerkzaamheden, alphakanalen, het toepassen van tekst in Photoshop typografie en beeldcompositie, het toepassen van digitale fotografie en kleurcorrecties in Photoshop, beeldmateriaal uit Photoshop gebruiksklaar maken voor Encore en After Effects.

leerdoel
Aan het eind van deze onderwijseenheid is de student in staat het softwarepakket Photoshop te gebruiken voor het maken van een filmposter en voor het gebruiksklaar aanleveren van beeldmateriaal voor verdere bewerking in de softwarepakketten Encore en After Effects.

competenties
1, 2, 3, 4, 5 en 9

onderwijsvorm
Een combinatie van werkcolleges en workshop.

contacttijd
32 uur

docenten
Marco Mocking

toets
de filmposter

Dit wordt meegenomen in het integrale eindoordeel over de getoonde competenties van de student tijdens het specialisatieprogramma als geheel.

Delen