zorg dat de eindexamenfilm(s) op verschillende plekken vertoond kunnen worden

algemene typering en inhoud
Na een eventueel IMVFX-traject, maar in elk geval na de kleurcorrectie, de toevoeging van op- en aftiteling en de geluidsmixage draagt de montagestudent zorg voor de oplevering van de definitieve versie van de eindexamenfilms. De verschillende opleveringsversies van de film (voornamelijk bepaald door de verschillende criterea voor theater- en televisievertoning, inclusief bijbehorende geluidsmixen) worden door de editor samengesteld volgens de opleveringscriteria die door de Filmacademie en de Nederlandse Publieke Omroep worden gehanteerd.

Daarnaast overziet de Montagestudent, samen met de student Sound Design, de vlekkeloze vertoning van de eindexamenfilms bij de eindevaluaties en tijdens het examenfestival.

N.B. Het is NIET vanzelfsprekend dat de studenten van de vakklas Montage zorg dragen voor het maken van DVD-kopie├źn voor cast- en crewleden.

leerdoel(en)
De student is in staat op systematische wijze een grote hoeveelheid verschillende opleveringsversies van de eindexamenfilms te produceren en daarover het overzicht te bewaren.

competenties
4, 5

onderwijsvorm
Praktische oefening

contacttijd
8 uur

docent
Constant van Panhuys

toets
Voldoende beoordeling van de verschillende opleveringsversies [V/O beoordeling]

studiebelasting
3 EC (84 uur)

Delen