breng het postproductietraject van een eindexamenfilm in kaart

algemene typering en inhoud
Voorafgaand aan de draaiperiode van een eindexamenfilm stelt de student Montage samen met de student Productie een document op waarin de werkmethodiek rond die specifieke eindexamenfilm wordt vastgelegd. In overleg met de cameraman, de sound designer, eventueel de visual effects-supervisor en het postproductiehuis worden afspraken gemaakt over de keuze van de camera en de drager waarop wordt gefilmd, de uitwisselingscriteria tussen de verschillende departementen (camera, lab/scanning, montage, sound design, eventueel IMVFX, kleurcorrectie/postproductiehuis, titeling, oplevering en vertoningsformaat), alsook de deadlines die bij elk overdrachtsmoment worden gehanteerd. Idealiter wordt de werkmethodiek getest door opgenomen beeld- en geluidmateriaal daadwerkelijk de hele route tot aan oplevering te laten doorlopen.

leerdoel(en)
De student is in staat het postproductietraject van een eindexamenfilm als een samenhangend geheel te beschouwen, waarbij de eigen rol als editor in relatie staat tot de rol van de andere departementen, en daarvoor een realistische planning op te stellen, inclusief deadlines, binnen de door de academie beschikbaar gestelde tijd en facilitaire ruimte.

competenties
2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11

onderwijsvorm
De student stelt zelfstandig het document op, waarna dit wordt besproken met de docenten

contacttijd
2 uur

docent(en)
Constant van Panhuys, Faye de Wilde, René van Uffelen

toets
De docenten beoordelen het postproductieprotocol op praktische haalbaarheid. Een productie krijgt geen groen licht om te draaien als het postproductieprotocol niet is goedgekeurd door de docenten

studiebelasting
1 EC (28 uur)

Delen