In het derde jaar werkt de regisseur steeds zelfstandiger. De regiestudent is artistiek en inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de documentaireprojecten. Het lesprogramma sluit aan op de voorbereiding en realisatie van de derdejaars producties en de ontwikkeling van de eindexamenproducties. Verder is het lesprogramma toegespitst op het verfijnen van kennis en vaardigheden.

De ontwikkeling van het filmplan voor de eindexamenfilm ligt in handen van de documentaire student; sparring partner is de productiestudent. 

In juni moet de eerste versie van het vierdejaars filmplan worden ingeleverd. Daarna volgt de pitchworkshop, die de studenten voorbereidt op de presentatie aan de omroepen. Deze vindt plaats in september 2021.

Eventueel voorafgaand aan de eindexamenfilm van het vierde jaar, volgt er een stageperiode. Afspraken hierover maak je met de voor stages verantwoordelijke studieleider. De zomervakantie tussen het derde en vierde studiejaar is een ideale tijd, het hangt er ook van af of de eindexamenfilm in september of later in het jaar gedraaid gaat worden. Uiteraard dient in de laatste maanden van het studiejaar wel rekening te worden gehouden met het reguliere onderwijs. De student is zelf verantwoordelijk voor het organiseren van de stage.

Delen