korte stage mediafonds - 1 EC

oriënteren op inhoud en werkwijze van het mediafonds

algemene typering en inhoud
Het Mediafonds stimuleert de totstandkoming van cultureel media-aanbod via radio, televisie en internet van de landelijke en regionale publieke media-instellingen. Het fonds verstrekt productiesubsidies en maakt de ontwikkeling mogelijk van veelbelovende programmaconcepten. Naast de beoordeling van ingediende subsidieverzoeken, organiseert het Mediafonds activiteiten die gericht zijn op talentontwikkeling en kwaliteitsbevordering, zoals evaluaties, workshops, debatten, conferenties en masterclasses. (meer over het mediafonds)

Voor een scenarist is het handig om op de hoogte te zijn van de inhoudelijke koers van het mediafonds maar ook heel praktisch: hoe gaat het daar in zijn werk? Daarom loopt de scenariostudent iIn aanvulling op de 'gewone' stage in het derde studiejaar twee dagdelen stage bij het Mediafonds. De student is aanwezig bij besprekingen van fictie- en/of documentaireprojecten die door de commissieleden van het fonds worden geëvalueerd. De student heeft daarbij de status van toehoorder. Hij/zij leest van tevoren de scenario’s van de projecten en schrijft een leesverslag, aangevuld met een beschrijving van de verwachtingen ten aanzien van de realisatie van het project.
Na het bekijken van de films en de evaluatie door de commissieleden vergelijkt de student het eigen oordeel met de conclusie van het fonds. Dit wordt genoteerd in een stageverslag dat wordt besproken met de docent.

competenties
3, 5, 6, 7, 9, 10

onderwijsvorm
(kijk)stage

docent
Rob Arends

toets
lees- en stageverslag

beoordelingDe student krijgt de studiepunt toegekend indien:

  • 100% aanwezigheid bij de evaluaties
  • een voldoende voor het les- en stageverslag (O/V)

studiebelasting
1 EC (28 uur)

Delen